Sidor

lördag 10 september 2011

M + Mp= Sant? Varför inte?

Den senaste veckan har det skrivits mycket om Miljöpartiet skulle kunna börja samarbeta mer på nationell nivå. I många kommuner och landsting finns det redan långtgående och välfungerande samarbete mellan Alliansen och Mp. Därför är det inte konstigt att en enkäten som tidningen Dagens samhälle genomförde visade att många ledande Mp-politiker kan tänka sig att bilda regering med Moderaterna.

Jag är inte förvånad. Moderaterna har de senaste åren verkligen visat att ambitionen att vara Sveriges nya arbetarparti inte bara var en slogan i valrörelsen. Dessutom vittnar partiprogrammet om att det faktiskt finns en stark miljöpolitik. Miljöpartiet håller å andra sidan på att tvätta bort vänsterstämpeln och börjar visa att de har viljan att bli ett riktigt framåtsträvande parti.  

Erik Helmerson, ledarskribent på DN, verkar fortfarande i alla fall lite tveksam till att partierna ska kunna enas om tunga politiska frågor. Jag är däremot övertygad om att det breda samarbetet på regional och lokal nivå är ett gott facit för att det kommer fungera. Alla goda samarbeten leder till förnyelse och utveckling. Jag ser fram emot att se vad skörden av ett samarbete på regeringsnivå mellan Alliansen och Mp kan leda till. Att det kommer att få Socialdemokraterna att puttas ännu längre bort från politikens centrum ser jag som en ren bonus...


 http://www.dn.se/ledare/signerat/blagron-rora-m--mp--sant

http://intressant.se/intressant http://bloggkartan.se/registrera/23145/stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar