Sidor

måndag 8 augusti 2011

Tack Hanif Bali!

Läste just en debattartikel av den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali som Expressen publicerat idag. Tack Hanif för en klarsynt debattartikel! Jag hoppas att Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt själv börjar tänka till när han läser din debattartikel. Annars hoppas jag, precis som du, att han har partikamrater som skakar liv i honom.

För dig som inte läst debattartikeln så uppmanar Bali Juholt att ta sin del av ansvaret för att motarbeta normaliseringen av Sverigedemokraterna och deras främlingsfientliga politik. Bali påminner om löftet som Socialdemokraternas f.d. partiledare Mona Sahlin gav att Socialdemokraterna aldrig någonsin skulle samarbeta med Sd. Det löftet kom som ett svar på allianspartiernas uppmaning innan valet att det block som blev störst skulle få styra Sverige och att inga av de etablerade partierna skulle samarbeta med Sd.

Efter att ha skummat igenom kommentarerna på debattartikeln är det tydligt att många läsare tycker att Bali kastar sten i glashus eftersom Sd:s riksdagsledamöter ibland röstar för allianspartiernas förslag. De läsarna har uppenbarligen missförstått Bali. Igen kan, eller ska, hindra Sd:s riksdagsledamöter från att delta i voteringar i riksdagen. Men de etablerade partierna borde välja att inte samarbeta med Sd för att få igenom sin egen politik eller fälla det andra blockets förslag eftersom det hjälper Sd att tvätta bort sin extremiststämpel. Precis som Bali anser jag att om Juholt väljer att förhandla med Sd för att lyckas rösta ner det femte jobbskatteavdraget så blir det ett tydligt ställningstagande att ändamålen helgar medlen.

Alla etablerade politiska partier måste ta ansvar för sitt förhållningssätt gentemot Sd. Det är dags att vakna och inse att alla former av samarbete med Sd får dem att allt mer uppfattas som ett vanligt parti. Rentvättningen av främligsfientliga partier försigkommer redan i andra europeiska länder. Nu är det dags att vi i Sverige sätter ner foten!


http://intressant.se/intressant
http://bloggkartan.se/registrera/23145/stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar