Sidor

lördag 28 maj 2011

Det bästa med fredagar

Jag älskar att läsa. Jag läser allt som kommer i min väg. Varje vecka längtar jag efter fredagen. Inte för att arbetsveckan är slut, vilket den långt ifrån alltid är för mig. För oss som jobbar på företag som är öppna 24-7-365 är silverkanten på fredagar lite lätt avskavd. Det som får mig att gilla fredagar extra mycket är DN på stan. Genom att läsa får jag känslan av att känna min stad lite bättre. 
DN på stan är ett bra exempel på att helheten bildar något större än delarna. Om blandningen av texter hade spridits ut över veckan så hade min förtjusning definitivt svalnat. Samlade ger krogrescentionerna, reportagen om olika Stockholmsfenomen, Hej konsument spalten och kulturinfon mig en rysning av välbehag.

Men bäst av allt är krönikorna. Oavsett om det är Hanna Hellqvist eller Benke Ohlsson som står för veckans text så vet jag att jag kommer att gilla den. Ofta får krönikan mig att fnissa av igenkännande, ibland får den mig att lägga pannan i djupa veck och fundera över tingens ordning. Den här veckans text fick mig både att fnissa och fundera. Här kommer länken till Hannas krönika om skillnaden mellan kvinnlig och manlig sexualitet http://www.pastan.nu/bloggen/inlagg/hannaden-kvinnliga-sexualiteten-ar-som-karlstad.3592

 http://intressant.se/intressant
http://bloggkartan.se/registrera/23145/stockholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar