Sidor

onsdag 25 maj 2011

Efter 25 år sänds det sista avsnittet av Oprah Winfrey show

Det här är slutet på en fantastisk framgångssaga. Idag sänds det sista avsnittet av Oprah Winfrey show. Någonsin. Så fort avsnittet läggs upp på hemsidan kommer jag se det. Jag kommer säkert fälla ett par sentimentala tårar.

I 25 år har Oprah berört genom att ge plats för människor med makalösa livsöden. Hon har delat med sig av sina egna svårigheter. Hon har bjudit in gäster som har lärt tittarna allt från hur länge matvaror håller i frysen till hur du ska bete dig för att öka chansen att överleva om du kidnappnapas av en våldtäktsman. Hon har fått människor över hela världen att börja läsa skönlitteratur. Hon har vittnat om hur människor växer av att dela med sig och hjälpa andra. 

Som ingen annan talkshowvärd har hon lyckats blanda högt och lågt utan att det känts billigt eller krystat. När jag har slagit på TV:n har jag aldrig vetat vad som väntar men jag har varit säker på att det kommer vara något som fänglsar mig, ger mig inspiration, gör mig glad eller berör mig. 

För mig har nyckeln till min beundran av Oprah varit hennes sätt att möta människor. Med respekt har hon fått människor att slappna av så de har kunnat dela med sig av hemska händelser de varit med om. Samtidigt har hon varit rakt på sak och inte tvekat att ställa obekväma frågor till människor som begått brott eller orsakat skada.

Naturligtvis kittlar Oprahs eget liv och hur hon kämpat sig från en fattig barndom, tagit sig igenom sexuella övergrepp, nått enorm framgång i sin karriär samtidigt som hon fört en ständig kamp mot övervikt.

Jag vet att Oprah kommer fortsätta skapa TV-historia i sin egen kanal OWN, i sin radiokanal och i sitt magasin O. Men det kommer nog aldrig bli samma sak. Jag hoppas att någon svensk kanal kommer börja sända repriser.

http://intressant.se/intressant
http://bloggkartan.se/registrera/23145/stockholm

1 kommentar:

  1. Jag har också tittat på Operas program många gånger, hon har haft många bra inlägg i sina program som berör.

    Ha det gott // Nettan

    SvaraRadera